Κουφώματα αλουμινίου και ηχομόνωση

Στις μεγαλουπόλεις, όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατομμύρια πολίτες, η ποιότητα της ζωής υποβαθμίζεται λόγω της ηχορύπανσης. Ακόμα και εάν κάποιος βρίσκεται εντός της οικίας του, μπορεί να μην βρει ησυχία, εάν δεν διαθέτει τα κατάλληλα κουφώματα.

Η ηχορύπανση, σύμφωνα, με έρευνες επηρεάζει αρνητικά την υγεία, καθώς αυξάνει τα επίπεδα τους άγχους. Για αυτό αξίζει κάποιος να επενδύσει σε καλά κουφώματα αλουμινίου, τα οποία του προσφέρουν ηχομόνωση.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ότι αξίζει να γνωρίζετε για τα ηχομονωτικά κουφώματα αλουμινίου.
Εφόσον έχουμε αποφασίσει να αντικαταστήσουμε τα παλιά μας κουφώματα, θα πρέπει να γνωρίζουμε τι είδος θορύβου εισέρχεται στο σπίτι μας και πόσο θόρυβο θέλουμε να «εξαφανίσουμε». Αυτό γίνεται με τη χρήση του τεσιμπελόμετρου.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία που επηρεάζουν την ηχομόνωση στα κουφώματα αλουμινίου;

Το είδος του αλουμινίου
Για να πετύχουμε ηχομόνωση στα κουφώματα αλουμινίου, θα πρέπει να τοποθετηθούν θερμοδιακοπτόμενα προφίλ. Όμως τα προφίλ αυτά θα πρέπει να φέρουν πιστοποιήσεις, γιατί στην αγορά κυκλοφορούν προφίλ αλουμινίου τα οποία δεν έχουν τεσταριστεί για την ηχομόνωση που προσφέρουν.

Οι υαλοπίνακες
Ο υαλοπίνακας αποτελεί έναν άλλον παράγοντα που επηρεάζει την ηχομόνωση στα κουφώματα αλουμινίου. Αξίζει να γνωρίζεται πως όσο πιο μεγάλη η απόσταση των διπλών τζαμιών μεταξύ τους, τόσο θα μειώνεται και η ηχομόνωση. Επίσης, να προτιμάτε τζάμια με ασύμμετρα πάχη, καθώς είναι σαφέστατα πιο αποτελεσματικά.

Οι μεμβράνες
Οι μεμβράνες που εφαρμόζονται στους δυο υαλοπίνακες προσφέρουν καλύτερη ηχομόνωση

Ανοιγόμενα ή συρόμενα κουφώματα;
Το είδος των κουφωμάτων φένεται πως επηρεάζει την ηχομόνωση. Τα ανοιγόμενα κουφώματα φέρουν καλύτερες ηχομονωτικές ιδιότητες, συγκριτικά με τα συρόμενα.

Οι αρμοί του κουφώματος
Ακόμα και τα πιο καλά κουφώματα αλουμινίου να αγοράσετε, θα πρέπει να κλειστούν και οι αρμοί γύρω από τα κουφώματα αυτά. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε διάφορα υλικά τα οποία κλείνουν τους αρμούς και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ηχομόνωσης.

admin