Εσωτερικές πόρτες και υλικά κατασκευής

Εσωτερικές πόρτες και υλικά κατασκευής

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην διαθέτει εσωτερικές πόρτες, ώστε να απομονώνονται οι χώροι. Στις μέρες μας όμως, επειδή τα υλικά κατασκευής τους μετατρέπουν τις πόρτες σε έργα τέχνης, μπορούν να τοποθετηθούν και ως στοιχεία διακόσμησης σε έναν χώρο.

Τις εσωτερικές πόρτες μπορούμε να τις διακρίνουμε σε πόρτες laminate, ξύλινες, γυάλινες πόρτες, λακαριστές, με επένδυση καπλαμά, κ.α. Οι εσωτερικές πόρτες διατίθενται σε διάφορα σχέδια και υφές, αλλά διαθέτουν και πολλά σχέδια.

Οι ξύλινες πόρτες αποτελούν την πιο συνηθισμένη επιλογή, καθώς μπορεί κανείς να τις βάψει και να τις συντηρήσει χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Οι ξύλινες εσωτερικές πόρτες διακρίνονται σε μασίφ ή με καπλαμά και προσφέρουν μεγαλύτερη ηχομόνωση συγκριτικά με τις πόρτες καπλαμά.

Από την άλλη μεριά, οι ξύλινες μασίφ πόρτες είναι πάντα στην μόδα και κατασκευάζονται από αρίστης ποιότητα υλικά. Οι μασίφ πόρτες διαθέτουν μεγάλη διάρκεια ζωής και παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στην υγρασία. Αρνητικό στοιχείο είναι το υψηλό της κόστος, ωστόσο με την σωστή συντήρηση μπορεί να «αντέξει» και μια ολόκληρη ζωή.

Οι εσωτερικές πόρτες με καπλαμά, αποτελούν άλλη μια καλή επιλογή για την οικία σας. Διατίθενται σε πολλά σχέδια και χρώματα, αλλά δεν είναι καθόλου ανθεκτικές στην υγρασία.
Οι laminate πόρτες αποτελούν μια αξιόπιστη και ταυτόχρονα μοντέρνα επιλογή. Είναι ανθεκτικές στην φθορά και είναι οικονομικές. Μπορείτε να τις βρείτε σε πολλά σχέδια και χρώματα. Μειονέκτημα τους αποτελεί το γεγονός πως δεν βάφονται και πως δεν μπορείτε να τις συντηρήσετε. Την τελευταία περίοδο παρατηρείται αύξηση των πωλήσεων των συγκεκριμένων πορτών, καθώς είναι οικονομικές.

admin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *