Τζάμια σε κουφώματα αλουμινίου - Οι τύποι τους

Τζάμια σε κουφώματα αλουμινίου – Οι τύποι τους

Τα τζάμια μπορείτε να τα ακούσετε και ως υαλοπίνακες και  παίζουν καθοριστικό ρόλο στην τελική συμπεριφορά των κουφωμάτων που έχετε επιλέξει. Υπάρχουν πολλές επιλογές τζαμιών και εξαρτώνται με βάση το σημείο όπου θα τοποθετηθεί το εκάστοτε κούφωμα.

Τα μονά τζάμια, εφαρμόζονται κυρίως σε μη κατοικήσιμους χώρους, όπως είναι οι αποθήκες και οι βιομηχανίες. Χώροι δηλαδή όπου ο αερισμός τους θεωρείται απαραίτητος. Τα μονά τζάμια τα οποία διαθέτουν πάχος πάνω από 8mm εφαρμόζονται σε βιτρίνες καταστημάτων, καθώς παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στα χτυπήματα και στην άσκηση της δύναμης.

Τα τρίπλεξ ή laminated τζάμια, προέρχονται από την ένωση δυο ή και παραπάνω τζαμιών. Η μεμβράνη μπορεί να είναι διάφανη ή έγχρωμη. Το τζάμι αυτό θεωρείται ανθεκτικό ως προς την θραύση, ενώ ακόμα και όταν υπάρχει θραύση του δεν καταρρέει καθώς το συγκρατεί η μεμβράνη.

Τα securit τζάμια «ψήνονται» ώστε να σκληρύνουν και να είναι αδύνατη η θραύση τους. Ακόμα και εάν σπάσουν, δημιουργούν πολύ μικρά κομμάτια γυαλιού, συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Τα ενεργειακά τζάμια διαθέτουν μια ειδική επίστρωση στην επιφάνεια τους ώστε να δρουν ως καθρέφτες της ακτινοβολίας. Έτσι μειώνεται η ακτινοβολία που περνά εσωτερικά του τζαμιού. Τα ενεργειακά τζάμια εφαρμόζεται πάντα ως πολυεπίπεδες κατασκευές. Στις οικίες εφαρμόζονται low-e τζάμια.

Τα διπλά τζάμια αποτελούν την ένωση δυο μονών τζαμιών. Με βάση το πάχος του αποστάτη, αφήνεται κάποιο κενό αναμεταξύ τους, το οποίο περιέχει αέρα. Τα διπλά τζάμια προσφέρουν ηχομόνωση και θερμομόνωση σε μια οικία.

Τα τριπλά τζάμια αποτελούν επέκταση των διπλών τζαμιών. Τα τριπλά τζάμια προσφέρουν ακόμα καλύτερη ηχομόνωση και θερμομόνωση σε σχέση με τα διπλά.

admin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *